Pohjois-Suomen pentukummit

Outi Kokkonen, Rovaniemi

Olen Outi, rovaniemeläinen koiraharrastaja jo 2000 luvun alusta, jolloin minulle tuli ensimmäinen harrastuskoira (rottweiler). Kotona on tällä hetkellä neljä amstaffia: Aco -05, Nala -07, Kuura -12 ja Laku -17. Kaikkien kanssa harrastelen mm. TOKOa ja PK lajeista hakua ja jälkeä. Amstaffi on joskus harrastuskoirana hieman jästipää, mutta rotuna muuten niin mahtava, että siksi näiden kanssa jaksaa hakata päätä seinään vuodesta toiseen. Ja parasta on se, että työn jälki näkyy ja onnistumiset tuntuu todella palkitsevilta! Kehotankin kaikkia touhuamaan omien amstaffien kanssa ja kokeilemaan eri lajeja (vaihtoehtoja onkin nykyään todella paljon).

Yhteystiedot: outikokkon@gmail.com, puh: 040 721 2283

Piia Romppainen, Oulu

Moi! Olen Piia Romppainen ja asustelen Oulun kupeessa Kiimingissä.

Koirien kanssa on tullut touhuttua reilu 19 vuotta. Ensimmäinen amstaffi narttu Debra tuli minulle vuonna 2006. Harrastuksina amstaffini kanssa oli tottis, mejä, metsästys ja jonkin verran näyttelyt. Metsästyksessä Debra toimi vedestä ja maalta noutavana lintukoirana pääasiassa.

Tällä hetkellä minulla on kaksi 4v itälaikaa. Harrastan aktiivisesti canicrossia, metsästystä, näyttelyitä, mejä, koirien kanssa hiihtoa ja muita vetolajeja. Koepuolella tähän mennessä lajeina ollut MEJÄ ja HIRV. Hirvenhaukkukokeiden palkintotuomari olen myöskin.

Amstaffi on kyllä alusta lähtien ollut täysin SE oma rotuni. Luonne on aivan mielettömän hieno ja aina jaksavat touhuta jokapaikassa mukana suudella sydämellä. Helpolla ei todellakaan niiden kanssa aina pääse, mutta kun sinnikkäästi jaksaa niiden kanssa töitä tehdä, niin se palkitsee kyllä moninkertaisesti. 

Kokemusta on karttunut hyvin monenlaisista koirista. Pentukummina vastaan mielelläni kaikenlaisiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja pyrin niissä auttamaan parhaani mukaan.

Yhteystiedot: piiperoinen6@gmail.com, puh. 040-5047638