Itä-Suomen pentukummit

Sinikka Vilenius, Joensuu

Hei! Olen Sinikka Vilenius Itä-Suomesta, tarkemmin Joensuun Enosta. Rakkaus rotuun syntyi aikoinaan kodinvaihtaja Jullen kautta. Tämän koiran kautta sain tutustua rodun hyviin sekä huonoihin puoliin. Siinä koirassa näkyi, minkälainen rodun luonteen kuuluisi olla parhaimmillaan. Uskomattoman tasapainoinen perhekoira, raudanlujilla hermoilla ja rohkeudella varustettuna. Kun taas huonot puolet tulivat esiin terveyden osalta. Jouduimme hyvästelemään koiran pahojen iho-ongelmien ja nivelrikon takia vain 7-vuotiaana. Tämä rotu vei sydämeni täysin!

Sen jälkeen perheeseemme on tullut vahvistuksina Möttönen ja Ansa. Molempien kanssa olemme kokeilleet monipuolisesti eri lajeja; näyttelyitä, hakua, jälkeä, noseworkia, hajuerottelua ja rallytokoa. Molemmat ovat myös epävirallisia terapiakoiria ja kulkevat puolisoni töissä mukana päihdekuntoutusyksikössä. Itse olen hieman arka kilpailemaan mutta omaksi ja koirien iloksi harrastamme kuitenkin aktiivisesti ja monipuolisesti kaikkea. Uskon että yhdessä touhuamalla luodaan parempi suhde ihmisen ja koiran välille. Pentukummina annan mielelläni vinkkejä uusille ja myös vanhoille amstaffien omistajille sekä tarvittaessa ohjaan kokeneiden ammattilaisten puoleen.

Yhteystiedot: sinikka.vilenius82@gmail.com, puh. 041 742 7187

Nea Immonen, Lappeenranta

Moikka, olen Nea Immonen Lappeenrannasta. Elämäni on hyvin koiratäyteistä, työskentelen eläinkouluttajana sekä kotoa löytyy amstaffi narttu Kenza. En muista sellaista hetkeä, etteikö kotona olisi ollut koiria, rotuna tosin bullmastiffi, rodun vaihdon suoritin alkuvuodesta 2020 ja näin pitkäaikainen unelma omasta amstaffista kävi toteen. Kenzan kanssa nautimme hajutyöskentelystä erityisesti noseworkista sekä metsäjäljestä, lisäksi harrastelemme tokoa sekä rally-tokoa.

Toivon, että voin olla apuna kysymyksissä ja mietteissä arjen, harrastusten, pennun hankinnan tai muiden asioiden tiimoilta.

Yhteystiedot: immonen.nea (at) gmail.com, puh. 040 861 4755