Harrastukset

Sellaiset koirat ovat muita onnellisempia, joiden omistajat ovat kiinnostuneita koiransa henkisistä taidoista ja suorituskyvyistä.

Amstaffi ei ole sopivin rotu, jos etsit harrastustykkiä tai tietyn lajin erikoisosaajaa. Jos etsit sen sijaan hauskaa harrastuskaveria monenlaiseen puuhailuun, voi amstaffi olla sinulle sopiva rotu. Amstaffi on mielellään mukana kaikessa menossa ja elämä on huomattavasti huolettomampaa, jos koira on oppinut tekemään kanssasi yhteistyötä ja perustottelevaisuus on hallussa.

Amstaffiyhdistys suositteleekin lämpimästi erilaisiin harrastuksiin tutustumista ja aivotyöskentelyn tarjoamista koirallesi. Vaikka sinulla ei olisi minkäänlaisia kilpailutavoitteita, yhdessä tekeminen parantaa koiran ja omistajan suhdetta ja antaa koiralle keinon käyttää energiaansa positiiviseen toimintaan. Se tekee myös arjesta koiran kanssa miellyttävämpää.

Välilehdillä esiteltyjen lajien lisäksi koirille ja ohjaajille on valtava määrä erilaisia lajeja tarjolla mukavaan yhteiseen harrastamiseen (mm. Nosework, dobo, rally free style, koiratanssi, vetolajit kuten canicross, koirahiihto sekä paljon muita lajeja).

Kaiken harrastamisen ei tarvitse suinkaan tähdätä kilpailemiseen, vaan tärkeintä on mukava tekeminen ja koirakon yhteistyön kehittäminen positiivisella tavalla. Yhteisen tekemisen hyödyt näkyvät koiran ja omistajan suhteessa ja myös arki on helpompaa, kun suhde on kunnossa, koiraa on koulutettu, ja sille tarjotaan mielekästä tekemistä ei-toivotun käytöksen sijasta.

Kuva: Heidi Lappalainen