Ohjeita kasvattajaksi aikovalle

Suunnitteletko amstaffikasvattajaksi ryhtymistä ja kennelnimen anomista? Tutustu ensin Kennelliiton sivuilla olevaan ohjeistukseen ja tee kennelnimianomus OmaKoira-palvelun kautta.

Pyydä lisäksi Amstaffiyhdistykseltä anomuksesi puoltoa.

Lähetä sähköpostitse vapaamuotoinen hakemus, jossa vastaat seuraaviin kysymyksiin:

  • Oletko käynyt kasvattajan peruskurssin? 
  • Oletko allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen? 
  • Oletko Staffiyhdistyksen tai Amstaffiyhdistyksen jäsen? 
  • Mitä rotua tai rotuja aiot kasvattaa? 
  • Oletko tutustunut rodun jalostuksen tavoiteohjelmaan ja PEVISA-ohjelman ehtoihin? 
  • Oletko jo kasvattanut yhden tai useamman pentueen? Kerro pentueen tiedot. Ilmoita myös, jos olet astuttanut narttusi, vaikka pentuja ei olisi vielä syntynyt. 
  • Kerro lisäksi vapaamuotoisesti omasta historiastasi koirien ja rodun parissa. 
  • Kerro myös kasvatuksellisista tavoitteistasi.  

Liitä mukaan eläintenpitokieltoa koskeva rekisteriote, jonka voit tilata Oikeusrekisterikeskukselta. Toimita hakemus ja rekisteriote yhdistyksen sihteerille osoitteeseen sihteeri@amstaffiyhdistys.net

 

Amstaffikasvattajaksi haluava lähettää kennelnimensä puoltoanomuksen Amstaffiyhdistyksen hallitukselle. Koska Staffiyhdistys on myös amstaffien rotujärjestö, toimittaa Amstaffiyhdistys anomuksen käsiteltyään sen Staffiyhdistyksen hallitukselle käsiteltäväksi. Amstaffikasvattajilta vaaditaan joko Staffiyhdistyksen tai Amstaffiyhdistyksen jäsenyys.

Käsittelyn jälkeen Staffiyhdistys palauttaa anomuksen Kennelliittoon, joka välittää sen FCI:n käsiteltäväksi. Jos FCI hyväksyy kennelnimesi, saat siitä todistuksen, minkä jälkeen voit ottaa nimen käyttöön. Anotut ja hyväksytyt kennelnimet julkaistaan Koiramme-lehdessä.

Kennelnimiprosessiin kannattaa varata aikaa vähintään puoli vuotta.

 

Suosittelemme tutustumaan rodun jalostuksen tavoiteohjelmaan (JTO). Sieltä löytyy laajasti tietoa rodun historiasta, luonteesta ja rodun jalostuksessa huomioitavista seikoista.